Minua ahdistaa maailman ylitsepursuava ärsyketulva. Tietoa on tarjolla kaiken aikaa ja sitä tulee koko ajan lisää. Ihmiset tulevat immuuniksi median syöksemälle tietoryöpylle. Mikään ei enää hätkähdytä. Nykyään mitä tahansa voi nähdä, kokea ja tuntea, mutta mikään niistä ei enää todella kosketa. Minä henkilökohtaisesti pelkään ehkä eniten juuri turtumisen tunnetta. Ihmisestä on vähitellen tulossa tunteeton robotti, joka toimii kuin ohjelmoituna. Nykymaailmassa ihmisten keskinäinen toiminta perustuu vahvasti kilpailuun ja valtapeliin, jossa palkintona komeilevat kunnia ja hyväksyntä. Raha ei tuo onnea, mutta se nostaa ihmisen arvoasteikossa astetta ylemmälle tasolle.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Maailmassa nopeat syövät hitaat. Lahjakas ihminen on se joka loistaa työelämässä huippusuoriutujana ja vapaa-ajallaan sosiaalisena viihdyttäjänä. Oravanpyörä vetää helposti mukanaan, jolloin elämä on pelkkä läpijuoksu syntymästä kuolemaan. Minä haluan tutkailla tuntemuksiani ja antaa itselleni aikaa mieluummin kuin syöksyä suin päin valmiiksi määriteltyyn uraputkeen. Ihmisellä on muutakin annettavaa maailmalle kuin tulokset, joita mitata rahalla tai maineella. Ihmisellä on myös luovuus. Ilman luovuuden aikaansaamaa itsensä toteuttamisen vimmaa ihmisen työskentely on melko epätyydyttävää. Inhimillinen kasvu jää toissijaiseksi oravanpyöräyksilöiden maailmassa.

Olen tehnyt valintani. Viihdyn mieluummin lempeässä pumpulitodellisuudessa, koska uskon ihmisen olevan pohjimmiltaan herkkä ja haavoittuvainen sielu kuin teräksenkova, minäkeskeinen suorittaja. Pumpulimaailmassani olen oppinut, että todelliseen maailmaan on hyvä suhtautua varauksellisesti. Siten saa tilaa itselleen ja mahdollisuuden  tutkia asioiden tilaa sekä muita ympärillä olevia ihmisiä. Vaikka pumpuli herättää mielikuvan, naiivista, vaaleanpunaisesta, prinsessaunelmasta minulle se on kuitenkin enemmänkin suodatin, kylmää ja turvatonta maailmaa vastaan. Suodatan sen läpi ärsykkeitä, joiden en halua päästä vaikuttavan todelliseen minääni.